Telefon
E-Mail
WhatsApp

Forklift Kiralama Maliyeti 2022

Forklift Kiralama Maliyeti 2022
  • 26 Mart 2022, 10:19

Forklift Kiralama Maliyeti 2022

Forklift Kiralama Maliyeti 2022 [Günlük & Aylık Fiyatlar]

forklift kiralama maliyeti
 

İşletmenizin operasyon için bir forklifte ihtiyacı olabilir. Herhangi bir büyük makinede olduğu gibi, yeni veya az kullanılmış bir forklifti mükemmel durumda satın almak maliyetli olabilir. İşletmeniz için forklift kiralamanın ne kadar olduğunu araştırmak için saatler harcadıysanız, bu rakamları göz önünde bulundurun.

Ortalama olarak, bir forklift kiralamak için günde 512 $ ödemeyi beklemelisiniz. Bazı forkliftler günlük 800 dolara kadar mal olabilir. Aylık olarak, ortalama 2100$ harcamayı bekleyebilirsiniz. Forklift kiralama için ortalama süre iki ay olmakla birlikte, fiyatlar makinenin boyutuna bağlı olarak aylık 1.000-3.200 ABD Doları arasında değişmektedir. Teslimat ve teslim alma ücretleri, hasar ücretleri ve işletme maliyetleri gibi dahil edilmesi gereken çok sayıda ek rakam vardır. Forkliftler paranın yanı sıra tüm yasal güvenlik yönetmeliklerine uygun olarak güvenli bir şekilde kullanılmalıdır. Kiralama maliyetlerinin dışında dikkate alınması gereken çok şey var.

ÜCRETSİZ Yükümlülük Yok Teklifleri Alın



Hızlı Gezinme göster ]

Ortalama Forklift Kiralama Maliyeti – Endüstri Standardı 

Diğer faktörleri sabit tutarsak, kiralamanın maliyeti, kapasitesine ve ne kadar süreyle sahip olmak istediğinize bağlı olacaktır.

Bunları göz önünde bulundurarak, forkliftler için sektör ortalama kiralama oranları şunlardır: 

Düşük Kapasiteli Forkliftler (3.000 ila 5.000 lbs.)

Bugün piyasadaki en küçük forkliftler 3.000 ila 5.000 pound arasında kaldırma kapasitesine sahiptir. 

Bu nedenle, bu birimler en düşük kiralama oranlarına saldırma eğilimindedir. Günlük kiralama planlarıyla, böyle bir makineye günde 250 ila 360 dolar arasında harcama yapmayı beklemelisiniz. 

Önde gelen kiralama şirketleri, aylık kiralama planlarıyla böyle bir forklift için sizden 750 ile 1.000 dolar arasında bir ücret talep edecektir. 

Orta Kapasiteli Forkliftler (6.000 ila 10.000 lbs.) 

Tahmin edebileceğiniz gibi, bunlar düşük kapasiteli forkliftlere kıyasla boyut olarak daha büyük ve daha da güçlüdür. Bu nedenle, kiralamak daha pahalıya mal olacak. Ortalama olarak, orta kapasiteli bir forkliftin kiralanması haftada 350 ila 700 dolar arasındadır. 

Aylık kiralama planlarını seçmeye karar verirseniz, önde gelen sağlayıcılar sizden aylık 1.000 ila 2.000 ABD Doları arasında bir ücret talep edecektir. En iyi forklift kiralama şirketlerinden bazılarının günlük kiralama planları sunduğu da bilinmektedir. Bu durumda, makineyi kiralamak için günde 150 ile 300 dolar arasında bir ödeme yapmanız gerekecektir.

Büyük Kapasiteli Forkliftler (10.000 ila 30.000 lbs.)

Bu serideki makineler, bugün bulabileceğiniz en büyük forkliftlerden bazılarıdır. Bu durumda, ürün yelpazesindeki çeşitli marka ve modeller daha yüksek kiralama maliyetlerine sahiptir. Örneğin, bu makinelerin günlük kiralama planları günde 200 ila 700 dolar arasında değişiyor. 

Haftalık kiralama planlarında, çoğu şirket sizden haftada 500 ila 2.000 dolar arasında ücret alacaktır. Aylık forklift kiralama planları için, bu kapasiteye sahip makinelerin kirası genellikle ayda 1.500 ila 4.500 dolar arasındadır. 

Saatlik Forklift Kiralama Fiyatları 

Sektörde çok sayıda forklift kiralama şirketi bulunurken, saatlik kiralama anlaşmaları sadece birkaç teklif sunuyor. Bu, bu tür kiralamalar için nispeten yüksek bir maliyet talep etmelerinin nedenlerinden biridir. 

Örneğin, sadece birkaç saatliğine düşük kapasiteli bir forklift, diyelim ki 5.000 pound kapasiteli bir forklift kiralamanız gerekebilir.  

Önde gelen kiralama şirketlerinden bazıları, ortalama iki saat için yaklaşık 124 $ karşılığında size kiralamak isteyecektir. Saatlik olarak daha yüksek kapasiteli bir forklift kiralamayı tercih ediyorsanız, daha fazla harcamaya hazır olmalısınız. 

Ortalama olarak, 8.000 poundluk bir forklift için iki saatlik kiralama size saatte yaklaşık 163 dolara mal olur. Ayrıca, makineyi geç iade etmeniz durumunda şirketin sizden ceza alıp almayacağını öğrenmek için sözleşmeyi de okumalısınız. Eğer öyleyse, geç iadelerde forklift kiralamanın maliyeti daha yüksek olacaktır.  

Saatlik Forklift Kiralama Fiyatları 

 

Özel Örnekler 

Artık forklift özellikleri hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuza göre, maliyetleri inceleyebiliriz. Her maliyet, çoğunlukla kaldırma kapasitesi tarafından belirlenen bir dizi faktöre bağlı olacaktır.

3.000 pound'luk bir elektrikli forklift için günde 100-150 dolar, haftada 350-450 dolar veya ayda 750-1000 dolar ödeme beklenebilir .

5.000 poundluk yakıtla çalışan bir forklift kiralamak size günde 175-250 dolar, haftada 425-500 dolar veya aylık 1.200-1.300 dolar kazandıracaktır .

8.000 poundluk dizel forklift günlük 225-275 dolar, haftada 525-575 dolar veya ayda 1.550-1.650 dolar arasında olabilir .

Son olarak, 15.000 poundluk dizel forklift günde 400-500 dolar, haftada 1.200-1.300 dolar ve ayda 3.000-3.200 dolar çalışabilir .

İhtiyacınız olan daha büyük kapasite, sonunda daha fazla ödersiniz. 15.000 pounddan daha ağır olan forkliftler en pahalı seçenekler olma eğilimindedir. Her zaman projeniz için en gerçekçi olan kiralama seçeneğini seçin.

Bu ücretler yalnızca kiralama ücretlerini temsil eder ve aşağıdakiler gibi diğer ek maliyetleri içermez:

  • Teslim ücreti
  • Toplama maliyetleri
  • Yakıt
  • Hasar ücretleri
  • Forklift operasyon eğitimi 

Yukarıdaki oranlar, ülke genelindeki forklift kiralama fiyatlarının ortalamasıdır ve bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Yukarıdaki rakamların hiçbiri kesin olmayacak, sadece sağlam bir fiyat aralığı vermeleri gerekiyor.

Günlük Oranlar ve Aylık Oranlar

Yukarıda listelenen oranlardan da görebileceğiniz gibi, dört hafta yerine bir aylığına forklift kiralamak çok daha uygun maliyetlidir. Belirsiz bir bitiş tarihiniz varsa, minimumu kapsayan bir kiralama planı seçin ve kiralama şirketlerinin uzatma politikasını sorun. Bununla birlikte, saatlik ücretlerin en düşük maliyetli yaklaşıma eklendiğini göreceksiniz. Kiralama süresi ne kadar kısa olursa, toplam ücret o kadar yüksek olur.

ÜCRETSİZ Yükümlülük Yok Teklifleri Alın



Forklift Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşte kararınızı vermeden önce düşünmeniz gereken birkaç ek bilgi.

Sigorta

Forklift Sigortası, forkliftinizi kiralayın veya satın alın, harika bir yatırımdır. Makineyi çalıştırırken hem sizi hem de şirketinizi işçinin yaralanması veya ölümüyle ilgili sorumluluktan korur. Sigorta ayrıca olası mal ve ekipman hasarlarını da ödeyecektir.

Kiralama Süresi

Forklift kiralama konusunda hangi zaman dilimlerini sunduklarını görmek için yerel kiralama şirketlerinizle görüşün. Farklı bayiler farklı fırsatlar sunar, bu nedenle projenize en uygun olanı seçin. Bir kiralama uzatmasına ihtiyaç duyma ihtimaliniz varsa, şartları değiştirmede sorun olmayan bir bayiye gidin.

Eğitimli Bir Operatör İşe Alma

Resmi güvenlik protokollerine uymak için her forklift operatörü eğitimli bir profesyonel olmalıdır. Forklift operatörlerine özel bir lisans bulunmamakla birlikte, herhangi bir projede çalışmaya başlamadan önce yine de sertifikasyon eğitimine ihtiyaçları vardır. Bu makineler ağırdır ve tehlikeli olabilir, bu nedenle her türlü güvenlik önlemine uymanız gerekir.

Ek Hasar Ücretleri

Kiralama sözleşmeniz kapsamındayken makinelerde meydana gelen herhangi bir hasar, ek hasar ücretlerine tabidir. Bu hasar ücretleri bayiler tarafından belirlenir ve gerçek onarım maliyetinden daha yüksek olabilir. Satıcınıza özel hasar ücretlerini sorun. Bu potansiyel ücreti bütçenize dahil ettiğinizden emin olun.

Kiralama Şirketi ile Çalışın

Forklift kiralama şirketi sizin için orada! Görevlerinizi tamamlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olmak için olabildiğince çok proje ayrıntısını paylaşın. Boyut, makine türü ve diğer küçük ayrıntılar gibi ayrıntılarda size yardımcı olabilirler. Sonuçta onlar uzman.

Forklift Sertifikaları

Forkliftin gerekli olduğu herhangi bir projede, operatörün makineyi kullanması için yasal olarak sertifikalandırılmış olması gerekir. Bu sertifika, birkaç günlük eğitim derslerine katılmayı, uygulamalı eğitimi ve öğrenilen tüm materyallerin final sınavını geçmeyi içerir. 

Forklifti kullanmadan önce bu eğitime ihtiyacı olan birini işe alıyorsanız, işiniz eğitim maliyetlerine takılabilir. Bölgenize bağlı olarak, forklift sertifikaları kişi başı 50-200 $ arasında değişebilir.

Forklift Kiralama Temelleri

İşletmeniz için en iyisinin ne olacağını değerlendirmeniz gerekecek; günlük/haftalık/aylık forklift kiralamak veya satın almak.

Tüm kiralama şirketleri, projenizin uzunluğuna bağlı olarak günlük, haftalık veya aylık fiyatlar sunar.

Bir forkliftin bakımı büyük ve pahalı bir sorumluluktur. Birçok işletme, özellikle ihtiyaçları kısa vadeli ise maliyetten tasarruf etmek için forklift kiralamayı tercih eder.

Satın alınırsa, yepyeni bir orta kapasiteli forklift 32.000 dolardan başlar ve daha küçük kapasiteler 10.000 dolardan başlar. Güvenlik yönetmeliklerine uymak için operatörler, kullanmadan önce forklift operatörü eğitimini tamamlamalıdır.

Daha kesin rakamlar vermeden önce forklift çeşitlerini ve boyutlarını incelememiz gerekecek. Maliyet, büyük ölçüde işletmenin ihtiyaçlarına bağlı olacaktır.

Forklift Kiralamanın Faydaları

Büyük makineler söz konusu olduğunda, maliyet büyük bir faktör olmakla birlikte, birkaç nedenden dolayı satın alma üzerinden kiralama popülerdir. Doğrudan bir forklift satın almak size yaklaşık 30.000 $ veya daha fazlaya mal olur. Bu nedenle birçok forklift kiralanır veya finanse edilir. Forklift kiralarken bu avantajları göz önünde bulundurun.

Kısa Vadeli Taahhüt 

Sezonluk işletmeler, yılın sadece birkaç mevsiminde forklifte ihtiyaç duyabilir ve bu da kiralamayı çok cazip hale getirir. Sezon dışı depolama maliyetleri veya sahip olunan bir forkliftin amortismanı konusunda endişelenmenize gerek yok. 

Ayrıca kiralama, büyük bir satın alma yapmadan önce bir forklift modelini denemenizi sağlar. Bir forkliftiniz varsa ancak onarım için dışarıdaysa, başka bir forklift kiralamak, bu arada operasyonunuzun sorunsuz yürümesini sağlayacaktır. Düşük taahhüt, birçok küçük işletme için çekicidir.

Uzun Vadede Para Tasarrufu Sağlar

Kiralama ile paranız yüksek maliyetli bir satın alma işlemine bağlı değildir. Forkliftinizi günde yalnızca birkaç saat kullanıyorsanız kiralama, işletmeniz için en uygun maliyetli karardır. Saatlik veya haftalık kiralama, cebiniz için yepyeni bir satın alma işleminden daha iyidir.

Sorunsuz İşyeri

Forklift sahibi olduğunuzda, tüm nakliye, onarım ve bakımdan siz sorumlusunuz. Kiralamak bu yükü omuzlarınızdan alır. Kiralık bir forkliftte bir şeyler ters giderse, kiralama şirketiyle iletişime geçmeniz yeterlidir ve gerisini onlar halleder.

Forklift Kiralamanın Eksileri

Forklift kiralamanın tonlarca faydası olmasına rağmen, taahhütte bulunmadan önce dikkate alınması gereken bazı dezavantajlar da vardır.

Belirsiz İş Uzunluğu

Forkliftinize uzun bir süre bitiş tarihi olmadan ihtiyacınız varsa, forklift almak daha iyi olabilir. Tarih dalgalanırsa, kiralama şirketinizin zaman diliminizi karşılayabildiğinden emin olmalısınız, aksi takdirde tek seçeneğiniz satın almak zorunda kalabilirsiniz. Forklift satıcınızla zamanlamanız konusunda açık olun.

Ekipman Satın Alındığında Özelleştirilebilir

Belirli veya özelleştirilmiş bir makineye ihtiyacınız varsa, satın almak kiralamaktan daha iyi olabilir. Birçok forklift, kiralama şirketlerinin sunmadığı bir dizi iş için ek aksesuarlar gerektirir. Bir makine kiralayıp aksesuar alsanız bile, forklifti iade ettikten sonra işe yaramaz hale gelen o aksesuara takılıp kalıyorsunuz.

Zor İşler Zor Makineler Gerekir

Projeniz ne kadar zorsa kiralık forklift bulmak o kadar zor olabilir. Mümkün olan en yüksek kapasite, yaşadığınız yerde mevcut olmayabilir, bu nedenle büyük bir satın alma işlemi yapmadan önce tüm yerel forklift kiralayıcılarına danışın. İşiniz bir dış mekan işiyse, mevcut en büyük dizel forkliftlerden birine ihtiyacınız olacağını varsayalım.

Forklift Çeşitleri

Kiralama veya satın alma için kullanılabilen iki tip forklift vardır. Biri şarj edilebilir bir elektrik pili, diğeri ise yakıt gerektirir.

Elektrikli Forkliftler

Bu forkliftler daha çok iç mekanlarda kullanılmaktadır. 3.000-5.000 pound arasında daha küçük kaldırma kapasiteleri vardır, ancak bazı modeller 15.000 pound'a kadar kaldırabilir. Bu düşük emisyon seçeneği, makinenin kaldırma yetenekleri için hem güç kaynağı hem de karşı ağırlık olarak bir pil içerir. Elektrikli forkliftler şarj edilebilir, sessiz ve dengelidir ancak yağmurda kullanılamaz, bu da onları iç mekanlar için ideal kılar. 

İçten Yanmalı (IC) Forkliftler

IC forkliftler, çoğunlukla dış mekan projeleri için kullanılan ağır hizmet tipi makinelerdir. Kaldırma kapasiteleri 5.000-35.000 pound veya daha fazla arasında değişmektedir. Motorları bir arabanınkine benzer olduğu için dizel yakıt, benzin veya sıvı propan ile çalışırlar. Tüm büyük dış mekan projeleri için bu forklifti kullanın. Yakıt, bu tip forklift kiralarken ek bir maliyet getirir.

Kiralama Neden Daha Verimlidir?

İşletmeniz için büyük ekipman kiralamanın ve satın almanın artıları ve eksileri vardır. Birçok farklı faktör kararınızı etkilemelidir, bu nedenle forklift kiralamak ve satın almak için en önemli nedenler burada.

Daha Az Peşin Maliyet

Yepyeni bir forklift satın alırken, satın alırken sermayenin elinizde olması gerekir. Bunun yerine kiralama ile sadece makineyi kullanacağınız süre kadar ödeme yaparsınız. Bu, başlangıç ​​geliri düşük olan işletmeler için harikadır. Proje kullanımı için 5.000 ABD Doları ile yeni bir forklift için 35.000 ABD Doları, özellikle yeni bir işletme sahibi için çok büyük bir farktır.

Kiralar Vergilendirilebilir Gelirdir

Ekipman kiralamaları operasyonel gider olarak sınıflandırılabilir, yani bunu vergilendirilebilir gelirinize karşı uygulayabilirsiniz. Bu, şirketinizin başarısının başlangıcında amortismana tabi bir varlığa sahip olmaktan çok daha basittir.

Daha Düşük Bakım Maliyetleri

Muhtemelen kiralama şirketi, forkliftinizin arızalanması durumunda tüm masrafları karşılayacaktır. Sonuçta, bir kiralama ücreti, cepten yapılan bir onarım maliyetinden daha ucuz olacak. Bununla birlikte, operatörlerin dikkatsiz olması veya makinede önlenebilir bir hasar oluşması durumunda hasar ücretleri tahakkuk edebilir.

Ekipman Teslimatı

Kiralama şirketleri forkliftlerini teslim alma ve teslim etme kapasitesine sahiptir. İşletmeniz veya operasyonunuz birden fazla yere yayılmışsa, kiralama şirketinizin kaynaklarını kullanırken makinelerin taşınması daha kolay ve daha ekonomiktir. Aksi takdirde büyük makine taşıma maliyetleri firmanızın cebinden çıkmak zorunda kalır.

En Güncel Teknoloji İçin Kiralayın

Her yıl yeni teknoloji, geçen yılki modelde yapılan iyileştirmelerle piyasaya sürülür. Her sezon kiralama yaparak, forklift endüstrisindeki güncel teknolojik gelişmeleri sürekli olarak takip ediyor ve operasyonunuzu daha verimli hale getiriyorsunuz.

Sınırlı Kredi İyidir

Özellikle yeni başlayan işletmeler için, erken işletme kredileri ve giderleri nedeniyle mal sahipleri sınırlı krediye sahip olabilir. Forklift kiralama şirketleri, ücretlerini taahhüt ettiğiniz sürece, kredi durumu ne olursa olsun herkese kiralamaktan mutluluk duyar.

Ücretsiz Forklift Kiralama Teklifleri Alın




Forklift Kiralamaya Hazır mısınız?

Forklift kiralama fiyatları, makineleri tam olarak ne için kullandığınıza bağlı olarak değişebilir. Daha küçük, pille çalışan forkliftler daha ucuz olma eğilimindedir, ancak yalnızca daha küçük ölçekli görevleri gerçekleştirebilir.

Ne kadar fazla güce ihtiyacınız olursa, kiralama maliyeti o kadar yüksek olur. Buna karşılık, kiralama süresi ne kadar kısa olursa, forklift kiralama ücreti o kadar yüksek olur.

Diğer ücretlerin yanı sıra eğitim masrafları, hasar ücretleri, teslimat ve teslim alma masrafları gibi ek masraflar da tahakkuk edebilir. Beklenmedik ücretleri karşılamak için düşündüğünüzden daha fazla parayı hesaba kattığınızdan emin olun.

Son olarak, forklifte ihtiyacınız olan uzunluğu öğrenin. Tüm kiralama sözleşmelerini en rahat bitiş tarihine dayandırın, böylece daha sonra zamanlama tutarsızlıkları olmaz.

Sonuç olarak, bir forklift kiralamak, bir forklift edinmenin ve ağır bir projeyi tamamlamanın en uygun maliyetli yoludur. Büyük iş projelerini tamamlamak için büyük makineler kiralayarak zamandan ve paradan tasarruf edin. Toyota forklift , Nissan Forklift veya Hyster satın almayı tercih ediyorsanız, satın alma  kılavuzumuza göz atın.


Etiketler :
Paylaş :

Bize Soru Sorun
Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM